Navi
Ajankohtaista / Vesiturvallisuustaidot haltuun Lammin Vesisankarit-tapahtumassa

Vesiturvallisuustaidot haltuun Lammin Vesisankarit-tapahtumassa

14.2.2020 14.00

Supersuosittu koko perheen Vesisankarit-konsepti muuntautuu maahanmuuttajille suunnatuksi tapahtumaksi jo toista kertaa Lammilla keskiviikkona 26.2. klo 15-17.

Keskiviikkona 26.2. klo 15-17 Lammin uimahallin liikuntasalissa (Lamminraitti 37) harjoitellaan koko perheen voimin erilaisia vesillä liikkumisen taitoja. Tapahtuma on suunnattu maahanmuuttajataustaisille, mutta kaikki ovat tervetulleita mukaan. Tapahtumaan voi osallistua yksin, kaverin tai esimerkiksi perheen kanssa. Ohjelmaa on ihan kaikenikäisille.

Hämeenlinnan kaupungin nuorisotoimi, Lammin vastaanottokeskus ja Osallistava turvallisuus mahanmuuttajille -hanke.sekä Koululiikuntaliitto yhdistävät voimansa ja järjestävät erilaisia rastipisteitä. Ohjelmassa on mm. pelastusvälineen heittoharjoituksia, pelastuskanisterin tekoa ja jään vaaranpaikkojen tunnistamista. 

”Tämä on mahtava tilaisuus opettaa vastaanottokeskuksen asiakkaille sekä muille maahanmuuttajataustaisille tärkeitä vesiturvallisuustietoja ja samalla edistää kaikille tärkeitä vesitaitoja”, kertoo Susanna Aulin Koululiikuntaliitosta.

Vesisankarit-hanke on vuodesta 2015 kannustanut monipuolisten vesillä liikkumisen taitojen harjoitteluun ympäri Suomea järjestetyissä koululais- ja yleisötapahtumissa. Loppuvuosi 2019 oli Vesisankareiden osalta ikimuistoinen. Jo vuodesta 2015 pyörinyt hanke saavutti melkoisen rajapyykin, kun maaginen 50 000 tapahtumaosallistujan raja meni rikki. Tänä aikana on järjestetty 122 paikkakunnalla yhteensä 242 tapahtumaa, joissa on harjoiteltu monipuolisesti erilaisia vesillä liikkumisen taitoja.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi.

----------------------------------------------------------------

Lisätietoa Vesisankarit-tapahtumasta:

Kristiina Mattila-Nousiainen, Lammin Vesisankarit-tapahtumavastaava, kristiina.mattila-nousiainen@spek.fi