Navi
Ajankohtaista / Sukella seikkailuun Euran Vesisankarit-tapahtumassa

Sukella seikkailuun Euran Vesisankarit-tapahtumassa

13.2.2020 7.00

Supersuosittu Vesisankarit-tapahtuma rantautuu ensimmäistä kertaa Euran uimahalliin torstaina 20.2.2020 klo 11.30-13.30. Kaikki ovat tervetulleita harjoittelemaan vesitaitoja uimahallilipun hinnalla. Jokainen osallistuja saa muistoksi Vesisankarit-diplomin.

Tapahtumapäivänä altaat täyttyvät ohjelmasta, kun Euran urheilutalon henkilökunta, Euran kanoottiklubi, MLL Eura, Euran työväen urheilijoiden vesipallo-osasto sekä kunnan liikunta- ja nuorisopalvelut yhdistävät voimansa ja ohjaavat asiakkaat erilaisten vesitaitojen pariin. Ohjelmassa mm. temppumaton päällä tasapainoilua ja temppuilua, vesitaitavuustehtäviä, melontaa, vesipalloa, snorklausta, elvytystä sekä pelastusliivit päällä uintia.

”On erittäin hienoa päästä järjestämään näin hieno tapahtuma täällä meillä Eurassa”, kommentoi Euran Vesisankarit-vastaava liikunnanohjaaja Mona Koski.

Vesisankarit-hanke on vuodesta 2015 kannustanut monipuolisten vesillä liikkumisen taitojen harjoitteluun ympäri Suomea järjestetyissä koululais- ja yleisötapahtumissa. Loppuvuosi 2019 oli Vesisankareiden osalta ikimuistoinen. Jo vuodesta 2015 pyörinyt hanke saavutti melkoisen rajapyykin, kun maaginen 50 000 tapahtumaosallistujan raja meni rikki. Tänä aikana on järjestetty 122 paikkakunnalla yhteensä 242 tapahtumaa, joissa on harjoiteltu monipuolisesti erilaisia vesillä liikkumisen taitoja.

Pelastusliivihaaste

Vesisankarit-tapahtumat jatkuvat ympäri Suomen myös vuonna 2020. Pelastusliivien oikeaoppinen käyttö on teemana vuoden 2020 kaikissa kaikille avoimissa tapahtumissa.

”Haastamme osallistujat kokeilemaan kuinka nopeasti pelastusliivit saa puettua vedessä tai onnistuukohan se ollenkaan”, kertoo Vesisankarit-koordinaattori Susanna Aulin. ”Usein kuulee sanottavan, että pelastusliivien mukana oleminen riittää. Näin ei kuitenkaan ole. Haasteen tarkoituksena onkin herätellä niin aikuisia kuin lapsiakin huomaamaan, että vedessä liivien pukeminen on ihan uimahalliolosuhteissakin raskasta, hankalaa ja vie paljon aikaa”, jatkaa Aulin.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi.

----------------------------------------------------------------

Lisätietoa Vesisankarit-tapahtumasta:

Mona Koski, Euran Vesisankarit-tapahtumavastaava, p.044 422 4989 ja mona.koski@eura.fi