Navi
Ajankohtaista / Vesisankarit innoittavat vesitaitojen harjoitteluun Vierumäen uimahallissa hiihtolomaviikoilla 8 ja 9

Vesisankarit innoittavat vesitaitojen harjoitteluun Vierumäen uimahallissa hiihtolomaviikoilla 8 ja 9

10.2.2020 7.00

Supersuosittu Vesisankarit-tapahtumakonsepti rantautuu jo toista kertaa Vierumäen uimahalliin viikoilla 8 ja 9. Kaikki ovat tervetulleita harjoittelemaan vesitaitoja uimahallilipun hinnalla. Jokainen osallistuja saa muistoksi Vesisankarit-diplomin.

Vierumäen Urheiluopiston opiskelijat järjestävät viikkojen 8 ja 9 aikana yhteensä huikeat 6 Vesisankarit-tapahtumaa, joiden tarkemmat päivämäärät ja kellonajat löytyvät Vesisankareiden nettisivuilta vesisankarit.fi/tapahtumat. Tapahtumapäivinä altaat täyttyvät ohjelmasta, kun opiskelijat ohjaavat asiakkaat erilaisten vesitaitojen pariin. Ohjelmassa on mm. pelastusliivihaaste, uimahyppyjä, melontaa, ensiaputaitoja sekä uinti- ja sukellusharjoituksia ja vesipelastusharjoitteita.

Vesisankarit-hanke on vuodesta 2015 kannustanut monipuolisten vesillä liikkumisen taitojen harjoitteluun ympäri Suomea järjestetyissä koululais- ja yleisötapahtumissa. Loppuvuosi 2019 oli Vesisankareiden osalta ikimuistoinen. Jo vuodesta 2015 pyörinyt hanke saavutti melkoisen rajapyykin, kun maaginen 50 000 tapahtumaosallistujan raja meni rikki. Tänä aikana on järjestetty 122 paikkakunnalla yhteensä 242 tapahtumaa, joissa on harjoiteltu monipuolisesti erilaisia vesillä liikkumisen taitoja.

Pelastusliivihaaste

Vesisankarit-tapahtumat jatkuvat ympäri Suomen myös vuonna 2020. Pelastusliivien oikeaoppinen käyttö on teemana vuoden 2020 kaikissa kaikille avoimissa tapahtumissa.

”Haastamme osallistujat kokeilemaan kuinka nopeasti pelastusliivit saa puettua vedessä tai onnistuukohan se ollenkaan”, kertoo Vesisankarit-koordinaattori Susanna Aulin. ”Usein kuulee sanottavan, että pelastusliivien mukana oleminen riittää. Näin ei kuitenkaan ole. Haasteen tarkoituksena onkin herätellä niin aikuisia kuin lapsiakin huomaamaan, että vedessä liivien pukeminen on ihan uimahalliolosuhteissakin raskasta, hankalaa ja vie paljon aikaa”, jatkaa Aulin.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi.

----------------------------------------------------------------

Lisätietoa Vesisankarit-tapahtumasta:

Pekka Kettunen, Vierumäen Vesisankarit-tapahtumavastaava, pekka.kettunen@student.vierumaki.fi