Navi
Ajankohtaista / Uusia vesielämyksiä Kokkolan Vesisankarit-tapahtumassa

Uusia vesielämyksiä Kokkolan Vesisankarit-tapahtumassa

8.11.2019 8.00

Supersuosittu Vesisankarit-tapahtuma rantautuu ensimmäistä kertaa kaikille avoimena tapahtumana Kokkolan uimahalli VesiVeijariin lauantaina 16.11.2019 klo 13-16. Kaikki ovat tervetulleita harjoittelemaan vesitaitoja uimahallilipun hinnalla. Jokainen osallistuja saa muistoksi Vesisankarit-diplomin.

Tapahtumapäivänä altaat täyttyvät ohjelmasta, kun Keski-Pohjanmaan retkimelojat, Kokkolan Meripelastusseura, Urheilusukellusseura Merisaukot, Avantouintiseura Kuutti, SPR Kokkola, Uintikeskus VesiVeijari sekä Kokkolan Liikuntapalvelut yhdistävät voimansa ja ohjaavat osallistujat erilaisten vesitaitojen pariin. Ohjelmassa on mm. melontakokeilua kajakeilla, pelastautumista pelastuslautalle, snorklausta, avantouintia, nuken pelastamista vedestä, AquaEnergy jumppaa, elvytystä ja lapsille leikkejä vedessä.

”Tämä on mahtava tilaisuus tarjota uimahallin asiakkaille erilaista ohjelmaa, sillä vedessä toimiminen eri tilanteissa on tärkeä kansalaistaito ja henkivakuutus!” kommentoi Kokkolan Vesisankarit-tapahtumavastaavana toimiva erityisliikunnanohjaaja Riitta Brännkärr.   

Vesisankarit-hanke on vuodesta 2015 kannustanut monipuolisten vesillä liikkumisen taitojen harjoitteluun ympäri Suomea järjestetyissä koululais- ja yleisötapahtumissa. Tapahtumat innostavat kaikenikäisiä harjoittelemaan vesitaitoja ja lisäävät vesiturvallisuustietoutta sekä antavat vesiliikuntaelämyksiä. Kahdeksan järjestön yhteistyönä toteutettava hanke jatkaa vesillä liikkumisen taitojen ja vesiturvallisuuden edistämistä myös vuonna 2020.

Oletko uimataitoinen, osaatko pelastaa ja toimitko vesillä turvallisesti?

Vuosittain keskimäärin neljä (4) alle 15-vuotiasta hukkuu. Tutkimustiedon, Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton ja Trafin vesiturvallisuusasiantuntijoiden näkemysten perusteella varhaisen uimataidon oppiminen on keskeisessä asemassa lasten ja nuorten hukkumiskuolemien ehkäisemisessä. Esi- ja perusopetuksen opetussuunnitelman perusteisiin sisältyy kouluille velvoite riittävän ja säännöllisen uimataidon opetuksesta jo alkuopetuksesta lähtien. Kaikkea vastuuta ei voi sälyttää kunnille vaan myös vanhempien rooli veteen tutustuttamisessa ja vesirohkeuden oppimisessa on merkittävä. 

”On tärkeää, että vesielementti tulee tutuksi ja vanhemmat eivät siirrä mahdollista omaa vedenpelkoaan lapselle. Vanhemmat ovat keskeisessä roolissa mahdollistamassa vesitaitojen harjoittelua. Suihku- ja saunahetkissäkin voi harjoitella kasvojen kastelua, kuplien puhaltamista isoon kauhaan tai sukeltamista kurkkaamalla pesuvatiin”, sanoo Koululiikuntaliiton liikunta-asiantuntija Sari Turunen. ”Kouluikäisten kanssa yhteiset uintihetket uimahallissa tukevat kouluissa annettavaa uimaopetusta. Vesisankarit-tapahtumissa opettelemme monipuolisesti vesitaitoja ja kannustamme taitojen harjoitteluun myös kotona”, jatkaa Turunen.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi.


Lisätietoa Vesisankarit-tapahtumasta:

Riitta Brännkärr, Kokkolan Vesisankarit-tapahtumavastaava, p. 040 4882 826 ja riitta.brannkarr@kokkola.fi