Navi
Ajankohtaista / Sukella seikkailuun Nokian Vesisankarit-tapahtumassa

Sukella seikkailuun Nokian Vesisankarit-tapahtumassa

8.10.2019 7.00

Supersuosittu Vesisankarit-tapahtuma rantautuu Nokian uimahalliin syyslomaviikon keskiviikkona 16.10.2019 klo 13-16. Kaikki ovat tervetulleita harjoittelemaan vesitaitoja uimahallilipun hinnalla. Jokainen osallistuja saa muistoksi Vesisankarit-diplomin.

Tapahtumapäivänä altaat täyttyvät monipuolisesta ohjelmasta, kun Nokian Urheilusukeltajat, Mansen Molskis, Nokian SPR ja VPK ohjaavat erilaisia vesillä toimimisen taitoja, kuten vesipelastusta, uimahyppyjä, SUP-lautailua, vapaasukellusta sekä snorklausta. Ohjelmassa myös uimahyppy-, vapaasukellus- ja vesipelastusnäytökset. Perheen pienimmille on lasten altaalle perhepeuhua monipuolisten välineiden kanssa.

Vesisankarit-tapahtumissa on tavoitteena tarjota vesiliikuntaelämyksiä ja innostaa kaikenikäisiä ihmisiä harjoittelemaan vesillä liikkumisen taitoja. Tänä vuonna järjestetään kaikille avoimien Vesisankarit-tapahtumien lisäksi koululaistapahtumia ympäri Suomen.

Kesä on ollut hukkumistilastojen osalta synkkä

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton (SUH) keräämien ennakkotietojen mukaan kesän aikana hukkui 46 ihmistä, ja koko vuonna 70. Synkät luvut herättävät huolta tärkeiden vesillä liikkumisen taitojen, erityisesti turvallisuuden, osaamisesta sekä niihin liittyvistä asenteista.

”On tärkeää ymmärtää vesiympäristön monimuotoisuutta ja osata suhteuttaa omat taidot vallitsevaan tilanteeseen. Herättelemmekin perheitä ja erityisesti lapsia harjoittelemaan vesillä liikkumiseen liittyvää osaamista ja tietoutta jo pienestä pitäen. Vesisankarit-tapahtumat ovatkin loistava tilaisuus päästä kokeilemaan näitä taitoja käytännössä”, kertoo Vesisankarit-koordinaattori Susanna Aulin.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi.

----------------------------------------------------------------

Lisätietoa Vesisankarit-tapahtumasta:

Päivi Utriainen, uimahallipalveluvastaava, paivi.utriainen@nokiankaupunki.fi