Navi
Ajankohtaista / Vesisankarit Heinolassa 10.10.2019

Vesisankarit Heinolassa 10.10.2019

1.10.2019 8.00

Supersuosittu Vesisankarit-tapahtuma rantautuu Heinolan uimahalliin keskiviikkona 10.10.2019. Aamupäivällä koululaiset saapuvat opettajiensa kanssa harjoittelemaan erilaisia vesillä liikkumisen taitoja, kun taas iltapäivällä klo 15-18 tapahtuma on kaikille uimahallikävijöille avoin. Osallistumaan pääsee pelkän uimahallilipun hinnalla.

Tapahtumapäivänä altaat täyttyvät monipuolisesta ohjelmasta, kun Heinolan liikuntapalvelut ja Heinolan Iskun uintijaosto ohjaavat toiminnallisia rastipisteitä, joissa harjoitellaan mm. pelastusliivien pukemista ja riisumista sekä ne päällä uimista ja pelastusvälineen heittoa. Ohjelmassa myös uinti-, pelastus- ja sukellustehtäväratoja.

”Tämä on mahtava tilaisuus tarjota uimahallin asiakkaille erilaista ohjelmaa ja samalla edistää kaikille tärkeitä vesitaitoja. Tule rohkeasti kokeilemaan, oppimaan ja etenkin aikuiset päivittämään omia vesi- ja pelastustaitoja. Nähdään uimahallilla!” kommentoi Heinolan Vesisankarit-tapahtumavastaavana toimiva terveysliikuntakoordinaattori Kirsi-Marja Vihervaara.

Vesisankarit-tapahtumissa on tavoitteena tarjota vesiliikuntaelämyksiä ja innostaa kaikenikäisiä ihmisiä harjoittelemaan vesillä liikkumisen taitoja.

Kesä oli hukkumistilastojen osalta synkkä

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton (SUH) keräämien ennakkotietojen mukaan kesän aikana hukkui 46 ihmistä, ja koko vuonna 70. Synkät luvut herättävät huolta tärkeiden vesillä liikkumisen taitojen, erityisesti turvallisuuden, osaamisesta sekä niihin liittyvistä asenteista.

”On tärkeää ymmärtää vesiympäristön monimuotoisuutta ja osata suhteuttaa omat taidot vallitsevaan tilanteeseen. Herättelemmekin perheitä ja erityisesti lapsia harjoittelemaan vesillä liikkumiseen liittyvää osaamista ja tietoutta jo pienestä pitäen. Vesisankarit-tapahtumat ovatkin loistava tilaisuus päästä kokeilemaan näitä taitoja käytännössä,” kertoo Vesisankarit-koordinaattori Susanna Aulin.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi.

----------------------------------------------------------------

Lisätietoa Vesisankarit-tapahtumasta:

Kirsi-Marja Vihervaara, terveysliikuntakoordinaattori, p. 0447976939 kirsi-marja.vihervaara@heinola.fi