Navi
Ajankohtaista / Vesitaidot haltuun Mäntän Vesisankarit-tapahtumassa 14.8.2019

Vesitaidot haltuun Mäntän Vesisankarit-tapahtumassa 14.8.2019

7.8.2019 14.00

Supersuosittu Vesisankarit-tapahtuma rantautuu Mäntän uimahalliin tänä vuonna jo toista kertaa. Kaikki ovat tervetulleita harjoittelemaan vesitaitoja pelkän uintilipun hinnalla keskiviikkona 14.8. klo 17-20.

Tapahtumapäivänä altaat täyttyvät monipuolisesta ohjelmasta, kun Mäntän seudun urheilusukeltajat, Mäntän VPK ja liikuntatoimi ohjaavat mm. hengenpelastusta, hengittelyä paineilmalaitteella, räpyläuintia ja snorklausta. Myös perheen pienimmille on ohjattuja leikkejä lastenaltaalla.

Vesisankarit-tapahtumissa on tavoitteena tarjota vesiliikuntaelämyksiä ja innostaa kaikenikäisiä ihmisiä harjoittelemaan vesillä liikkumisen taitoja. Tänä vuonna järjestetään kaikille avoimien Vesisankarit-tapahtumien lisäksi koululaistapahtumia ympäri Suomen.

Kesä on ollut hukkumistilastojen osalta synkkä

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton (SUH) keräämien ennakkotietojen mukaan pelkästään heinäkuussa hukkui 20 ihmistä, ja koko vuonnakin jo 64. Määrä on normaalia keskiarvoa suurempi ja herättää huolta tärkeiden vesillä liikkumisen taitojen, erityisesti turvallisuuden, osaamisesta sekä niihin liittyvistä asenteista.

”On tärkeää ymmärtää vesiympäristön monimuotoisuutta ja osata suhteuttaa omat taidot vallitsevaan tilanteeseen. Herättelemmekin perheitä ja erityisesti lapsia harjoittelemaan vesillä liikkumiseen liittyvää osaamista ja tietoutta jo pienestä pitäen. Vesisankarit-tapahtumat ovatkin loistava tilaisuus päästä kokeilemaan näitä taitoja käytännössä,” kertoo Vesisankarit-koordinaattori Susanna Aulin.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi.


Lisätietoa Vesisankarit-tapahtumasta:

Niina Lauttaanaho, Mänttä-Vilppulan Vesisankarit-tapahtumavastaava, uimahalli@taidekaupunki.fi