Navi
Ajankohtaista / Sveitsin uimalassa tehdään Vesisankareita lauantaina 17.8.

Sveitsin uimalassa tehdään Vesisankareita lauantaina 17.8.

9.8.2019 9.00

Supersuosittu Vesisankarit-tapahtuma rantautuu lauantaina 17.8. klo 10.30–19.00 Sveitsin uimalaan, joka viettää samalla 50-vuotis syntymäpäivätapahtumaa. Kaikki ovat tervetulleita harjoittelemaan vesitaitoja pelkän uintilipun hinnalla.

Tapahtumapäivinä altaat täyttyvät monipuolisesta ohjelmasta, kun Uinti Hyvinkää ja Hyvinkään liikuntatoimi ohjaavat uimarit vesipelastuksen ja merenneitouinnin saloihin, sekä pelastusliivien käyttöön ja ne päällä uintiin. Ohjelmassa on myös pellehyppykilpailu, räpyläuintinäytös, vesipalloa sekä uintikilpailut.

”Vesisankarit pisteillä on mahdollisuus kokeilla välineitä ja harjoitella vesitaitoja turvallisesti ja hauskasti”, sanoo Sveitsin uimalan uimaopettaja Teemu Jokelainen.

Vesisankarit-tapahtumissa on tavoitteena tarjota vesiliikuntaelämyksiä ja innostaa kaikenikäisiä ihmisiä harjoittelemaan vesillä liikkumisen taitoja. Tänä vuonna järjestetään kaikille avoimien Vesisankarit-tapahtumien lisäksi koululaistapahtumia ympäri Suomen.

Kesä on ollut hukkumistilastojen osalta synkkä

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton (SUH) keräämien ennakkotietojen mukaan heinäkuussa hukkui 20 ihmistä, ja koko vuonna 64. Määrä on normaalia keskiarvoa suurempi ja herättää huolta tärkeiden vesillä liikkumisen taitojen, erityisesti turvallisuuden, osaamisesta sekä niihin liittyvistä asenteista.

”On tärkeää ymmärtää vesiympäristön monimuotoisuutta ja osata suhteuttaa omat taidot vallitsevaan tilanteeseen. Herättelemmekin perheitä ja erityisesti lapsia harjoittelemaan vesillä liikkumiseen liittyvää osaamista ja tietoutta jo pienestä pitäen. Vesisankarit-tapahtumat ovatkin loistava tilaisuus päästä kokeilemaan näitä taitoja käytännössä,” kertoo Vesisankarit-koordinaattori Susanna Aulin.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi.

----------------------------------------------------------------

Lisätietoa Vesisankarit-tapahtumasta:

Teemu Jokelainen, uimaopettaja, Sveitsin uimala, p.  040 6473902, teemu.jokelainen@hyvinkaa.fi