Navi
Ajankohtaista / Vesiturvallisesti loppukesään

Vesiturvallisesti loppukesään

9.7.2019 9.00

Vauhdikkaan Vesisankarit-kevään aikana järjestettiin 55 tapahtumaa, jotka keräsivät huikeat 12 000 osallistujaa. Alkuvuoden kruunasi veden riemuja täynnä ollut rantatapahtuma lauantaina 6.7. Kustavissa, jossa harjoiteltiin monipuolisesti erilaisia vesillä liikkumisen taitoja.

Sää suosi ensimmäistä kertaa uimarannalla järjestettyä tapahtumaa. Paikalliset ja vähän kauempaakin paikalle saapuneet toimijat mahdollistivat monipuolisen ja mukaansa tempaavan tapahtuman, jossa harjoiteltiin mm. melontaa, SUP-lautailua, packrafeilyä, vesipelastusta, pelastusliivit päällä uintia, elvytystä, ongintaa, pelastuskanisterin tekoa sekä sen käyttöä. Lisäksi tutusttiin Kustavin VPK:n upouuteen paloveneeseen ja Uudenkaupungin Meripelastajien toimintaan. 

Vesisankarit-hanke on jo vuodesta 2015 nostanut esille ja harjoittanut vesillä liikkumisen taitoja ympäri Suomea järjestetyissä tapahtumissa. Alkuvuosi on ollut hukkumistilastojen osalta synkkä, joten nyt loppukesän kynnyksellä onkin syytä kiinnittää erityishuomioita vesiturvallisuuteen aina veden äärellä oltaessa. 

”Tilastot osoittavat, että Suomessa hukkuu huomattavasti enemmän ihmisiä, kuin esimerkiksi Ruotsissa. On tärkeää ymmärtää vesiympäristön monimuotoisuutta ja osata suhteuttaa omat taidot vallitsevaan tilanteeseen. Herättelemmekin perheitä ja erityisesti lapsia harjoittelemaan vesillä liikkumiseen liittyvää osaamista ja tietoutta jo pienestä pitäen. Vesisankarit-tapahtumat ovatkin loistava tilaisuus päästä kokeilemaan näitä taitoja käytännössä,” kertoo Vesisankarit-koordinaattori Susanna Aulin. Syksyn 2019 aloittaa Mänttä-Vilppulan uimahallissa 14.8. järjestettävä kaikille avoin tapahtuma.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi.


Lisätietoa Vesisankarit-hankkeesta, sekä kuvituskuva pyynnöt:

Susanna Aulin, Vesisankarit-koordinaattori, Koululiikuntaliitto, p. 044 3502602 tai susanna.aulin@kll.fi