Navi
Ajankohtaista / Koko perheen Vesisankarit-rantatapahtuma Kustavissa 6.7.2019

Koko perheen Vesisankarit-rantatapahtuma Kustavissa 6.7.2019

26.6.2019 8.00

Supersuosittu Vesisankarit-tapahtuma muuntauu ensimmäistä kertaa kaikille avoimeksi koko perheen rantatapahtumaksi Kustavin Lootholmaan lauantaina 6.7.2019 klo 12–15.

Rannalla käykin kuhina, kun Kustavin vapaa-aikatoimi, Trek’n Food Kustavi, Melomo, Kustavin VPK, SPR ja Lions Club sekä Saaristomeren Melojat ja Koululiikuntaliitto yhdistävät voimansa ja innoittavat tutustumaan vesiturvallisuuden sekä -taitojen saloihin erilaisilla rastipisteillä. Ohjelmassa on mm. SUP-lautailua, melontaa, pelastusliivit päällä uintia, VPK:n uuden paloveneen esittelyä ja ensiapuharjoitteita, kuten hukkuneen elvytystä. Rannalla on mahdollisuus rakentaa myös oma pelastuskanisteri. Kanisteri sekä n. 10m köyttä täytyy tuoda itse, mutta kanisterin kokoaminen neuvotaan rastipisteellä. Lisäksi Lions Club Kustavi tarjoaa 10 ensimmäiselle köydet pelastuskanisterin tekoon.

”Tämä on mahtava tilaisuus tutustua erilaisiin vesillä liikkumisen taitoihin ja nostaa esille vesiturvallisuuden merkitystä. Puhaltamalla yhteen hiileen saamme aikaiseksi monipuolisen ja mielenkiintoisen tapahtuman”, kommentoi Kustavin vapaa-aikasihteeri Markus Malmelin.

Vesisankarit-hanke on jo vuodesta 2015 nostanut esille monipuolisten vesitaitojen merkitystä järjestetyissä tapahtumissa. Kevään 2019 aikana järjestettiin yhteensä 54 tapahtumaa eri uimahalleissa ympäri Suomen.

”Tilastot osoittavat, että Suomessa hukkuu huomattavasti enemmän ihmisiä, kuin esimerkiksi Ruotsissa. On tärkeää ymmärtää vesiympäristön monimuotoisuutta ja osata suhteuttaa omat taidot vallitsevaan tilanteeseen. Herättelemmekin erityisesti perheitä ja lapsia harjoittelemaan vesillä liikkumiseen liittyvää osaamista jo pienestä pitäen. Vesisankarittapahtumat ovatkin loistava tilaisuus päästä kokeilemaan näitä taitoja käytännössä,” sanoo Vesisankarit-koordinaattori Susanna Aulin Koululiikuntaliitosta.  

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi.


Lisätietoa Kustavin Vesisankarit-tapahtumasta:

Susanna Aulin, Vesisankarit-koordinaattori, Koululiikuntaliitto, p. 044 3502602 tai susanna.aulin@kll.fi