Navi
Ajankohtaista / Maahanmuuttajille suunnattu Vesisankarit-tapahtuma Paiholassa keskiviikkona 26.6.

Maahanmuuttajille suunnattu Vesisankarit-tapahtuma Paiholassa keskiviikkona 26.6.

19.6.2019 10.00

Supersuosittu koko perheen Vesisankarit-konsepti muuntautuu toista kertaa maahanmuuttajataustaisille pidettäväksi tapahtumaksi.

Keskiviikkona 26.6. klo 14-16 Paiholan kahvilan rannassa harjoitellaan koko perheen voimin erilaisia vesillä liikkumisen taitoja. Tapahtuma on suunnattu maahanmuuttajataustaisille, mutta kaikki ovat tervetulleita harjoittelemaan tärkeitä vesitaitoja. Tapahtumaan voi osallistua yksin, kaverin tai esimerkiksi perheen kanssa. Ohjelmaa on ihan kaikenikäisille.

Paiholan vastaanottokeskus, Joensuun Kauhojat sekä Koululiikuntaliitto yhdistävät voimansa ja järjestävät monenmoista tekemistä. Ohjelmassa on mm. kylkiasentoon kääntämistä, vesipelastusta, melontaa, soutelua ja pelastusliivien oikeaoppista pukemista sekä sana-kuvaparien etsintää. Tarkoituksena on nostaa esille vesiympäristön monimuotoisuutta sekä siihen liittyviä tärkeitä taitoja. 

”Tämä on mahtava tilaisuus tarjota vastaanottokeskuksen asiakkaille sekä muille maahanmuuttajataustaisille uudenlaista ohjelmaa ja samalla edistää kaikille tärkeitä vesillä liikkumisen taitoja”, kertoo Susanna Aulin Koululiikuntaliitosta.

Vesisankarit-hankkeen tavoitteena on tarjota vesiliikuntaelämyksiä sekä innostaa kaikenikäisiä ihmisiä harjoittelemaan monipuolisesti erilaisia vesillä liikkumisen taitoja. Tänä vuonna järjestetään kaikille avoimien Vesisankarit-tapahtumien lisäksi koululaisille sekä maahanmuuttajille suunnattuja tapahtumia ympäri Suomen.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi.


Lisätietoa Paiholan Vesisankarit-tapahtumasta:

Susanna Aulin, Vesisankarit-koordinaattori, Koululiikuntaliitto, p. 044 3502602 tai susanna.aulin@kll.fi