Navi
Ajankohtaista / Vesisankarit-suurtapahtuma 9-luokkalaisille Mikkelipuistossa 21.-22.5.2019

Vesisankarit-suurtapahtuma 9-luokkalaisille Mikkelipuistossa 21.-22.5.2019

16.5.2019 9.00

Supersuosittu Vesisankarit-tapahtuma rantautuu neljättä kertaa Mikkelipuistoon tiistaina ja keskiviikkona 21.-22.5.2019 klo 9–14.30. Mikkelissä tapahtuma on suunnattu kaikille yhdeksäsluokkalaisille. Tapahtumapäivien aikana paikalle saapuu reilu 500 9-luokkalaista opettajiensa johdolla harjoittelemaan erilaisia vesillä liikkumisen taitoja.

Tapahtuma on vakiintunut osaksi yhdeksäs luokkalaisten kevään koulun käyntiä, ja on samalla kaupungin kiitos nuorille peruskoulun suorittamisesta. Tapahtuma toteutetaan laajassa yhteistyössä paikallisten seurojen ja yhdistysten, kaupungin yksiköiden, seurakunnan ja Karjalan prikaatin kanssa. Mikkelipuistossa käykin kuhina, kun toimijat yhdistävät voimansa ja innoittavat yhdeksäsluokkalaiset tutustumaan vesillä tapahtuvan liikunnan sekä vesiturvallisuuden ja -taitojen saloihin erilaisilla rastipisteillä. Ohjelmassa on mm. SUP-lautailua, melontaa, navigointi- ja ensiapuharjoitteita.

”Parasta tapahtumassa on se, että kaikilla 9. luokkalaisilla on mahdollisuus täällä Järvi-Suomessa, Saimaan rannalla oppia liikkumaan turvallisesti vesillä. Tapahtumassa oppilaat oppivat tuntemaan paikallisten vesiurheiluseurojen toimintaa, joihin on kesälomalla helppo palata. Tapahtuma kokoaa upeaan Mikkelipuistoon ison joukon toimijoita, minkä on lisännyt yhteistyötä toimijoiden välillä”, kertoo Mikkelin Vesisankarit-tapahtumavastaavana toimiva Hannu Korhonen.

Mikkelin tapahtumaa ovat toteuttamassa Mikkelin liikunta- ja nuorisopalvelut, Mikkelipuisto ry, Mikkelin Melojat ry, Mikkelin Pursiseura ry, Mikkelin Uimaseura ry, Mikkelin Soutajat ry, Savon Perinnepurjehtijat ry, Mikkelin Latu ry, Puolustusvoimien Karjalan prikaati, Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan lapsi- ja nuorisopalvelut, Mikkelin kaupungin Olkkari, Etelä-Savon Liikunta ry sekä Suomen vapaa-ajan kalastajien keskusjärjestön Etelä-Savon osasto.

Tapahtumaa tukee Osuuspankki Suur-Savo ja vetovastuun tapahtuma toteuttamisesta on Mikkelin kaupungin liikuntapalveluilla. Tapahtumajohtajana toimii Paula Åhman.  

Vesisankarit-tapahtumissa on tavoitteena tarjota vesiliikuntaelämyksiä ja innostaa kaikenikäisiä ihmisiä harjoittelemaan vesillä liikkumisen taitoja. Tänä vuonna järjestetään koululaisille suunnattujen Vesisankarit-tapahtumien lisäksi kaikille avoimia tapahtumia ympäri Suomen.

Koululiikuntaliiton koordinoimaa Vesisankarit-hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi.

Lisätietoa Vesisankarit-tapahtumasta:

Hannu Korhonen, Mikkelin Vesisankarit-tapahtumavastaava, p. 0401294917

tai hannu.korhonen@mikkeli.fi