Navi
Ajankohtaista / Vesisankarit-koululaistapahtuma Oulussa 17.4.2019

Vesisankarit-koululaistapahtuma Oulussa 17.4.2019

12.4.2019 9.00

Supersuosittu Vesisankarit-koululaistapahtuma rantautuu jälleen Oulun uimahalliin (Pikkukankaantie 3) ja Ouluhalliin (Ouluhallintie 20) keskiviikkona 17.4 klo 8.30-14.15. Tapahtumaan osallistuu päivän aikana 440 alakoululaista opettajiensa johdolla.

Tapahtumassa koululaiset harjoittelevat vesillä liikkumisen taitoja sekä allasrasteilla uimahallilla että kuivalla maalla Ouluhallissa. Uimahallin puolella Oulun kaupungin liikuntapalvelut, Oulun Uinti, Oulun Lohet ja Oulun yliopiston opettajaopiskelijat järjestävät toiminnallisia vesirasteja. Rasteilla pääsee tutustumaan muun muassa vesipelastuksen saloihin, vesipalloon sekä tasapainoa vaativaan hauskaan Wibit-rataan.

Ouluhallin kuivan maan rasteilla oppilaita ohjaavat Oulun yliopiston opettajaopiskelijat, Pohjois-Pohjanmaan Liikunta Urheilu, Oulun Merenkävijät sekä Kiviniemen Meripelastajat. Rasteilla tutustutaan turvallisesti pelastus- ja pelastautumisvälineisiin, purjehdussimulaattoriin, Meripelastajien kalustoon sekä opetellaan tärkeitä ensiaputaitoja ja solmujen tekoa.

Oulun Vesisankareita ovat tekemässä Oulun kaupungin koululiikunta- ja liikuntapalvelut, Kiviniemen Meripelastajat, Oulun Merenkävijät, Oulun Uinti, Oulun Lohet, Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu sekä Oulun yliopiston luokanopettajaopiskelijat. 

”Oulussa toteutetaan laadukasta ja monipuolista uinninopetusta vuosittain kaikille luokka-asteille. Oulun panostukset laadukkaaseen uinninopetukseen ja koulujen uinninopetuksen mahdollistamiseen uimahalleissa päiväaikaan ovat tuottaneet hyvän uimataitoprosentin. Vesisankarit-tapahtuma on todella hyvä ja monipuolinen lisä alakoulujen uinninopetukseen. Sen avulla voimme tutustua ohjatusti ja turvallisesti myös muuhun vesiliikuntaan ja vesillä liikkumiseen tarvittavia taitoja”, kertoo Oulun kaupungin liikuntasihteeri Tanja Ylisirniö.

Vesisankarit-tapahtumissa on tavoitteena tarjota vesiliikuntaelämyksiä ja innostaa kaikenikäisiä ihmisiä harjoittelemaan vesillä liikkumisen taitoja. Tänä vuonna järjestetään kaikille avoimien Vesisankarit-tapahtumien lisäksi koululaistapahtumia ympäri Suomen.

Lisätietoja Oulun Vesisankarit -tapahtumasta:

Tanja Ylisirniö, Oulun kaupunki, koululiikunta, liikuntasihteeri, p. 050-5747048 tai tanja.ylisirnio@ouka.fi