Navi
Ajankohtaista / Vesisankarit-koululaistapahtuma Orivedellä tiistaina 16.4.

Vesisankarit-koululaistapahtuma Orivedellä tiistaina 16.4.

11.4.2019 9.00

Supersuosittu Vesisankarit-koululaistapahtuma rantautuu Oriveden uimahalliin tiistaina 16.4.2019 klo 8.30–14.00.

Tapahtumassa koululaiset harjoittelevat vesillä liikkumisen taitoja toiminnallisesti niin altaassa kuin kuivalla maalla. Päivän aikana paikalle saapuu reilut 300 alakoululaista opettajiensa johdolla.

Altailla käy kuhina, kun Pirkanmaan Pelastuslaitos, sukellusseura Rauma-Repola Diving Club sekä Oriveden kaupungin nuorisotoimi sekä Oriveden Liikuntapalvelut yhdistävät voimansa ja innoittavat koululaiset tutustumaan vesiturvallisuuden ja -taitojen saloihin erilaisilla rastipisteillä. Ohjelmassa mm. pelastusliivit päällä uintia, sukellustehtäviä ja elvytystä.

”Vesisankarit-tapahtuman sisältö on hyvin tärkeä ja ajankohtainen näin kesän lähestyessä. Lisäksi se sopii loistavasti osaksi Oriveden Liikkuva koulu -hanketta aivan uutena tapahtumana Orivedellä”, kertoo Oriveden tapahtumavastaavana toimiva liikunnanohjaaja Iris Sundelin.

Vesisankarit-tapahtumissa on tavoitteena tarjota vesiliikuntaelämyksiä ja innostaa kaikenikäisiä ihmisiä harjoittelemaan vesillä liikkumisen taitoja. Tänä vuonna järjestetään koululaisille suunnattujen Vesisankarit-tapahtumien lisäksi kaikille avoimia tapahtumia ympäri Suomen.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoa hankkeesta: www.vesisankarit.fi.

Lisätietoa Vesisankarit-tapahtumasta:

Iris Sundelin, Oriveden Vesisankarit-tapahtumavastaava, p. 0407171231 ja iris.sundelin@orivesi.fi