Navi
Ajankohtaista / Vesisankarit-tapahtuma Tornion uimahallissa maanantaina 11.2.

Vesisankarit-tapahtuma Tornion uimahallissa maanantaina 11.2.

4.2.2019 8.00

Supersuosittu Vesisankarit-tapahtuma rantautuu Tornion uimahalliin maanantaina 11.2. klo 16–20. Kaikki ovat tervetulleita harjoittelemaan vesitaitoja pelkän uintilipun hinnalla.

Tapahtumapäivinä altaat täyttyvät monipuolisesta ohjelmasta. Tornion kaupunki, Tornion seudun Melojat ry, Tornion Uimaseura, Tornionlaakson sukellusseura ja Tornion Hengenpelastajat opettavat mm. hengenpelastusta, pelastusliivien käyttöä, laitesukellusta, snorklausta ja melontaa. Altailla pääsee seuraamaan myös melonta- ja hengenpelastusnäytöksiä.

Tämä on mahtava tilaisuus tarjota uimahallin asiakkaille erilaista ohjelmaa ja samalla edistää kaikille tärkeitä vesitaitoja” sanoo Tornion Vesisankarit-tapahtumavastaava Paula Jokilehto.

Vesisankarit-tapahtumissa on tavoitteena tarjota vesiliikuntaelämyksiä ja innostaa kaikenikäisiä ihmisiä harjoittelemaan vesillä liikkumisen taitoja. Vesisankarit-koordinaattori Susanna Aulin Koululiikuntaliitosta kertoo, että vesitaidot ovat tuhansien vesistöjemme maassa kansalaistaitoja.

Tänä vuonna järjestetään kaikille avoimien Vesisankarit-tapahtumien lisäksi koululaistapahtumia ympäri Suomen.


Lasten vesitaitojen kehittyminen vaatii yhteistyötä

Viime kädessä vastuu lasten vesitaidoista on kodeilla, mutta lasten uimaan oppiminen ja uimataidon kehittyminen vaativat yhteistyötä. Koulujen uimaopetus tavoittaa myös ne lapset, joilla eri syistä ei ole mahdollisuutta käydä vapaa-ajalla uimassa ja oppia uimaan. Uimataitotalkoisiin tarvitaan vanhempia, kuntia, kouluja sekä kolmannen sektorin toimijoita.

Vanhemmat ja lapsen lähi­aikuiset tarjoavat lapselle mahdollisuuksia tutustua veteen ja kokea liikkumisen riemua vedessä. Uintiretket lapsen kanssa eri vesiympäristöihin tukevat kouluissa annettavaa uimaopetusta. ”Uimaan oppii ainoastaan vedessä. Vesisankarit-tapahtumat tarjoavat tilaisuuden tutustua eri vesitaitoihin ja kokea liikkumisen riemua yhdessä. Rastien ammattitaitoisilta ohjaajilta saat vinkkejä vesitaitojen harjoitteluun”, jatkaa Aulin.

Tornion Vesisankareita ovat tekemässä Tornion liikunta- ja kulttuuritoimet, Tornion seudun Melojat ry, Tornion Uimaseura, Tornionlaakson sukellusseura ja Tornion Hengenpelastusseura.

Vesisankareita ovat tekemässä: Koululiikuntaliitto, Sukeltajaliitto, Suomen melonta- ja soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoja Vesisankareista: www.vesisankarit.fi  


Lisätietoja Vesisankarit-tapahtumasta:

Paula Jokilehto, Tornion Kulttuuritoimisto, kulttuuritoimisto@tornio.fi tai p. 050 597 1174