Navi
Ajankohtaista / Laitilan uimahallissa tehdään Vesisankareita lauantaina 9.2.

Laitilan uimahallissa tehdään Vesisankareita lauantaina 9.2.

1.2.2019 14.00

Supersuosittu Vesisankarit-tapahtuma rantautuu Laitilan uimahalliin lauantaina 9.2. klo 13.30–16.30. Kaikki ovat tervetulleita harjoittelemaan vesitaitoja pelkän uintilipun hinnalla.

Tapahtumapäivinä altaat täyttyvät monipuolisesta ohjelmasta. Vakka-Suomen Urheilusukeltajat, Laitilan Jyskeen uintiseura sekä Uimakoulu Pikkujoutsen  opettavat mm. hengenpelastusta, pelastusliivien käyttöä ja snorklausta. Yli 12 -vuotiaille on tarjolla myös laitesukelluskokeilua.

Vesisankarit-tapahtumissa on tavoitteena tarjota vesiliikuntaelämyksiä ja innostaa kaikenikäisiä ihmisiä harjoittelemaan vesillä liikkumisen taitoja. Vesisankarit-koordinaattori Susanna Aulin Koululiikuntaliitosta kertoo, että vesitaidot ovat tuhansien vesistöjemme maassa kansalaistaitoja.

Tänä vuonna järjestetään kaikille avoimien Vesisankarit-tapahtumien lisäksi koululaistapahtumia ympäri Suomen.

Lasten vesitaitojen kehittyminen vaatii yhteistyötä

Viime kädessä vastuu lasten vesitaidoista on kodeilla, mutta lasten uimaan oppiminen ja uimataidon kehittyminen vaativat yhteistyötä. Koulujen uimaopetus tavoittaa myös ne lapset, joilla eri syistä ei ole mahdollisuutta käydä vapaa-ajalla uimassa ja oppia uimaan. Uimataitotalkoisiin tarvitaan vanhempia, kuntia, kouluja sekä kolmannen sektorin toimijoita.

Vanhemmat ja lapsen lähi­aikuiset tarjoavat lapselle mahdollisuuksia tutustua veteen ja kokea liikkumisen riemua vedessä. Uintiretket lapsen kanssa eri vesiympäristöihin tukevat kouluissa annettavaa uimaopetusta. ”Uimaan oppii ainoastaan vedessä. Vesisankarit-tapahtumat tarjoavat tilaisuuden tutustua eri vesitaitoihin ja kokea liikkumisen riemua yhdessä. Rastien ammattitaitoisilta ohjaajilta saat vinkkejä vesitaitojen harjoitteluun”, jatkaa Aulin.

Laitilan Vesisankareita ovat tekemässä Laitilan kaupungin liikuntatoimi, Vakka-Suomen Urheilusukeltajat, Laitilan Jyskeen uintiseura sekä Uimakoulu Pikkujoutsen.

Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Koululiikuntaliitto, Sukeltajaliitto, Suomen melonta- ja soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto

Lisätietoja tapahtumasta:

Susanna Aulin, Koululiikuntaliitto, susanna.aulin@kll.fi P. 044 350 2602