Navi
Ajankohtaista / Vesisankareiden tapahtumakiertue Vesitaitoja 100-vuotiaalle Suomelle päättyy Padasjoelle

Vesisankareiden tapahtumakiertue Vesitaitoja 100-vuotiaalle Suomelle päättyy Padasjoelle

20.11.2018 15.00

Padasjoen uimahalli Jokihelmessä (Tammitie 7) järjestetään kaikenikäisille uimareille suunnattu elämyksellinen Vesisankarit-tapahtuma lauantaina 1.12. klo 12.30–14.30. Tule itseksesi, kaverin kanssa tai koko perheen voimin harjoittelemaan vesitaitoja ammattitaitoisten ohjaajien opastuksella, pelkän uintilipun hinnalla. Jokainen osallistuja saa muistoksi Vesisankarit-diplomin.

Uimahallin altaat täyttyvät tapahtumapäivänä monipuolisesta ohjelmasta, josta vastaavat Padasjoen kunnan työntekijät. Ohjelmassa mm. vaatteet päällä uintia, vauhdikas sukellusrata, suppailua/melontaa ja pelastusliiveillä uintia. Altaan reunalla harjoitellaan solmuja sekä ensiaputaitoja.

”3-6 luokkalaiset tulevat lauantaisen koulupäivän aikana myös oppimaan vesitaitoja uimahallille. Haluamme tarjota alueen asukkaille upean tapahtuman. Odotamme innolla tapahtumaa ja toivomme runsasta osanottoa”, iloitsee Padasjoen tapahtumavastaava Kirsi Rantala.

Vesitaidot kansalaistaidoiksi Vesisankareiden innostamana

Koululaisille suunnattuja, elämyksellisiä Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty syksystä 2015 lähtien. Vuonna 2018 kaikilla on mahdollisuus päästä osaksi ainutlaatuista elämystä, kun Vesisankarit haastoivat kaikki Suomen uimahallit ja kylpylät järjestämään avoimen Vesisankarit-tapahtuman. Huikea yli 100 tapahtuman kiertue alkoi tammikuussa Pudasjärveltä ja päättyy nyt Padasjoelle.

Vesisankarit-tapahtumissa on tavoitteena tarjota monipuolisia vesiliikuntaelämyksiä ja innostaa harjoittelemaan vesillä liikkumisen taitoja. ”Päivän aikana annetaan maistiaisia ja taitoja syvennetään eri toimijoiden järjestämissä harrastusryhmissä tai koulussa osana eri oppiaineita. Vesitaidot ovat tuhansien vesistöjemme maassa kansalaistaitoja”, kertoo Sari Turunen Koululiikuntaliitosta.

”Uimaan oppii ainoastaan vedessä. Rastien ammattitaitoisilta ohjaajilta saat vinkkejä vesitaitojen harjoitteluun”, jatkaa Turunen.

Vesisankareita ovat tekemässä: Koululiikuntaliitto, Sukeltajaliitto, Suomen melonta- ja soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoja Padasjoen uimahalli Jokihelmen Vesisankarit-tapahtumasta: Tapahtumavastaava Kirsi Rantala, kirsi.rantala (at) padasjoki.fi tai p. 0400 416 186.