Navi
Ajankohtaista / Liikuntakeskus Uikossa tehdään Vesisankareita su 25.11. klo 12 – 14

Liikuntakeskus Uikossa tehdään Vesisankareita su 25.11. klo 12 – 14

15.11.2018 12.00

Liikuntakeskus Uikossa järjestetään kaikenikäisille uimareille suunnattu elämyksellinen Vesisankarit-tapahtuma sunnuntaina 25.11. klo. 12 – 14.00. Tule itseksesi tai koko perheen voimin harjoittelemaan vesitaitoja ammattitaitoisten ohjaajien opastuksella. Jokainen osallistuja saa muistoksi Vesisankarit-diplomin.

Uimahallin altaat täyttyvät tapahtumapäivänä monipuolisesta ohjelmasta, josta vastaavat Nivalan Saukot sekä Nivalan Liikuntakeskus, mukana on myös sukellusseura Ahti (laitesukellus) ja Nivalan sukeltajat (uppopallo)Ohjelmassa mm. uintitehtäviä, tutustumista sukelluksen maailmaan snorkkeleiden avulla, pelastusliiveillä uintia ja temppuilua patjoilla ja sekä vauhdikasta menoa Wibit-temppuradalla.

Vesitaidot kansalaistaidoiksi Vesisankareiden innostamana!

Koululaisille suunnattuja, elämyksellisiä Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty syksystä 2015 lähtien. Vuonna 2018 kaikilla on mahdollisuus päästä osaksi ainutlaatuista elämystä, kun Vesisankarit haastavat kaikki Suomen uimahallit ja kylpylät järjestämään avoimen Vesisankarit-tapahtuman.

Vesisankarit-tapahtumissa on tavoitteena tarjota monipuolisia vesiliikuntaelämyksiä ja innostaa harjoittelemaan vesillä liikkumisen taitoja. ”Päivän aikana annetaan maistiaisia ja taitoja syvennetään eri toimijoiden järjestämissä harrastusryhmissä tai koulussa osana eri oppiaineita. Vesitaidot ovat tuhansien vesistöjemme maassa kansalaistaitoja”, kertoo Sari Turunen Koululiikuntaliitosta.

 ”Uimaan oppii ainoastaan vedessä. Vesisankarit-tapahtumat tarjoavat tilaisuuden tutustua eri vesitaitoihin ja kokea liikkumisen riemua yhdessä. Rastien ammattitaitoisilta ohjaajilta saat vinkkejä vesitaitojen harjoitteluun”, jatkaa Turunen.

Vesisankareita ovat tekemässä: Koululiikuntaliitto, Sukeltajaliitto, Suomen melonta- ja soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoja Nivalan Vesisankarit-tapahtumasta:
Kirsi Mäkinen, puheenjohtaja(at)nivalansaukot.fi tai p. 040 719 3458.