Navi
Ajankohtaista / Vesitaitoja opitaan Kuortaneen Vesisankarit-tapahtumassa 14.11.

Vesitaitoja opitaan Kuortaneen Vesisankarit-tapahtumassa 14.11.

8.11.2018 7.39

Supersuosittu Vesisankarit-tapahtuma rantautuu Kuortaneen uimahalliin keskiviikkona 14.11. klo 9–21. Päivätapahtumassa 210 alakoululaista ja yläkoululaista harjoittelevat klo: 9-15 monipuolisesti vesillä liikkumisen taitoja erilaisilla rastipisteillä. Kaikille avoimessa iltatapahtumassa klo 16-21 jatketaan samalla teemalla! Iltatapahtumaan ovat tervetulleita eri-ikäiset uimarit. 

Tapahtumapäivinä altaat täyttyvät monipuolisesta ohjelmasta. Kuortaneen Urheiluopiston liikuntaneuvojaopiskelijat opettavat vesillä liikkumisen taitoja rastipisteillä. Käytössä ovat muun muassa pelastusliivit ja sukellusapuvälineet. Luvassa on myös tietovisaa ja muuta hauskaa tekemistä vedessä ohjaajien ohjaamana.

Vesisankarit-tapahtumissa on tavoitteena tarjota monipuolisia vesiliikuntaelämyksiä ja innostaa ihmisiä harjoittelemaan vesillä liikkumisen taitoja. Liikuntaneuvojaopiskelijoiden ohjaamilla rastipisteillä on mahdollista myös voittaa omaa vedenpelkoa ja kokeilla uusia asioita.

Lasten vesitaitojen kehittyminen vaatii yhteistyötä

Viime kädessä vastuu lasten vesitaidoista on kodeilla, mutta lasten uimaan oppiminen ja uimataidon kehittyminen vaativat yhteistyötä. Koulujen uimaopetus tavoittaa myös ne lapset, joilla eri syistä ei ole mahdollisuutta käydä vapaa-ajalla uimassa ja oppia uimaan. Uimataitotalkoisiin tarvitaan vanhempia, kuntia, kouluja sekä kolmannen sektorin toimijoita.

Vanhemmat ja lapsen lähi­aikuiset tarjoavat lapselle mahdollisuuksia tutustua veteen ja kokea liikkumisen riemua vedessä. Uintiretket lapsen kanssa eri vesiympäristöihin tukevat kouluissa annettavaa uima­opetusta.  ”Uimaan oppii ainoastaan vedessä, mutta vesillä liikkumisen tärkeitä taitoja voi harjoitella monipuolisesti ja turvallisesti eri ympäristöissä kaikkina vuodenaikoina. Vesisankarit-käsikirja tarjoaa opettajille vinkit vesillä liikkumisen taitojen monipuoliseen ja turvalliseen harjoitteluun esimerkiksi koulun pihalla, liikuntasalissa tai luokkahuoneessa”, iloitsee Sari Turunen Koululiikuntaliitosta.

Kuortaneen vesisankareita ovat tekemässä Kuortaneen Urheiluopisto & liikuntaneuvojaopiskelijat.