Navi
Ajankohtaista / Parikkalan Saaren uimahallissa tehdään Vesisankareita to 8.11 klo 17-19

Parikkalan Saaren uimahallissa tehdään Vesisankareita to 8.11 klo 17-19

1.11.2018 7.00

Saaren uimahallissa (Akapohjantie 19, Saari) järjestetään uimataitoisille lapsille ja nuorille uimareille suunnattu elämyksellinen Vesisankarit-tapahtuma torstaina 8.11. klo 17-19. Tule itseksesi (tai koko perheen voimin) harjoittelemaan vesitaitoja ammattitaitoisten ohjaajien opastuksella, ilmaisuinnin merkeissä. Jokainen nuori osallistuja saa muistoksi Vesisankarit-diplomin.

Uimahallin allas täyttyy tapahtumailtana monipuolisesta ohjelmasta, josta vastaavat Parikkalan kunnan  liikuntapalvelut sekä SPR:n Parikkalan osasto. Ohjelmassa on mm. uintitehtäviä, tutustumista sukelluksen maailmaan snorkkeleiden avulla, pelastusliiveillä uintia ja opastusta hätäensiapuun.

”Tämä on mahtava tilaisuus tarjota uimahallin asiakkaille hieman erilaista ohjelmaa ja samalla edistää kaikille tärkeitä vesitaitoja” sanoo Parikkalan kunnan liikunnanohjaaja Jari Venhovaara.

Vesitaidot kansalaistaidoiksi Vesisankareiden innostamana

Koululaisille suunnattuja, elämyksellisiä Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty syksystä 2015 lähtien. Vuonna 2018 kaikilla on mahdollisuus päästä osaksi ainutlaatuista elämystä, kun Vesisankarit haastavat kaikki Suomen uimahallit ja kylpylät järjestämään avoimen Vesisankarit-tapahtuman.

Vesisankarit-tapahtumissa on tavoitteena tarjota monipuolisia vesiliikuntaelämyksiä ja innostaa harjoittelemaan vesillä liikkumisen taitoja. ”Päivän aikana annetaan maistiaisia ja taitoja syvennetään eri toimijoiden järjestämissä harrastusryhmissä tai koulussa osana eri oppiaineita. Vesitaidot ovat tuhansien vesistöjemme maassa kansalaistaitoja”, kertoo Sari Turunen Koululiikuntaliitosta.

”Uimaan oppii ainoastaan vedessä. Vesisankarit-tapahtumat tarjoavat tilaisuuden tutustua eri vesitaitoihin ja kokea liikkumisen riemua yhdessä. Rastien ammattitaitoisilta ohjaajilta saat vinkkejä vesitaitojen harjoitteluun”, jatkaa Turunen.

Vesisankareita ovat tekemässä: Koululiikuntaliitto, Sukeltajaliitto, Suomen melonta- ja soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoja Parikkalan kunnan/ Saaren uimahallin Vesisankarit-tapahtumasta saa liikunnanohjaaja Jari Venhovaaralta p. 044 7811933.