Navi
Ajankohtaista / Muhoksen 6-luokkalaiset harjoittelevat vesillä liikkumisen taitoja 31.10.

Muhoksen 6-luokkalaiset harjoittelevat vesillä liikkumisen taitoja 31.10.

30.10.2018 7.00

Muhoksen 6-luokkalaiset harjoittelevat 31.10 vesillä liikkumisen taitoja kun Vesisankarit -tapahtuma rantautuu Muhoksen uimahalliin. Tapahtumassa oppilaat harjoittelevat erilaisia vesillä toimimiseen ja uimiseen liittyviä taitoja eri toimipisteillä.

Koululaiset opettelevat ammattitaitoisten ohjaajien johdolla pelastusliivien käyttöä, käyvät läpi uimaradan, kokeilevat snorkkeleilla sukeltamista ja harjoittelevat pelastusvälineen heittoa. ”Yksi haastavimmista rasteista on varmaan pelastusnuken sukeltaminen pohjasta”, pohtii Muhoksen tapahtumavastaava Tuuli Heinonen.  

Vesisankarit-tapahtumissa on tavoitteena tarjota monipuolisia vesiliikuntaelämyksiä ja innostaa koululaiset harjoittelemaan vesillä toimimisen taitoja. Vesitaidot ovat tuhansien vesistöjemme maassa kansalaistaitoja”, kertoo Sari Turunen Koululiikuntaliitosta.

Lasten vesitaitojen kehittyminen vaatii yhteistyötä

Viime kädessä vastuu lasten vesitaidoista on kodeilla, mutta lasten uimaan oppiminen ja uimataidon kehittyminen vaativat yhteistyötä. Koulujen uimaopetus tavoittaa myös ne lapset, joilla eri syistä ei ole mahdollisuutta käydä vapaa-ajalla uimassa ja oppia uimaan. Uimataitotalkoisiin tarvitaan vanhempia, kuntia, kouluja sekä kolmannen sektorin toimijoita.

Vanhemmat ja lapsen lähi­aikuiset tarjoavat lapselle mahdollisuuksia tutustua veteen ja kokea liikkumisen riemua vedessä. Uintiretket lapsen kanssa eri vesiympäristöihin tukevat kouluissa annettavaa uima­opetusta. ”Uimaan oppii ainoastaan vedessä, mutta vesillä liikkumisen tärkeitä taitoja voi harjoitella monipuolisesti ja turvallisesti eri ympäristöissä kaikkina vuodenaikoina. Vesisankarit-käsikirja tarjoaa opettajille vinkit vesillä liikkumisen taitojen monipuoliseen ja turvalliseen harjoitteluun esimerkiksi koulun pihalla, liikuntasalissa tai luokkahuoneessa”, iloitsee Sari Turunen Koululiikuntaliitosta.

Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Koululiikuntaliitto, Sukeltajaliitto, Suomen melonta- ja soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto

Lisätietoa tapahtumista ja materiaaleista: www.vesisankarit.fi.

Lisätietoja Muhoksen tapahtuma: Tuuli Heinonen, Muhoksen tapahtumavastaava, tuuli.heinonen@muhos.fi tai p. 044 497 0405.