Navi
Ajankohtaista / Viidesluokkalaisista tehdään Vesisankareita Virkistysuimala Zimmarissa tiistaina 15.5 klo 9-15!

Viidesluokkalaisista tehdään Vesisankareita Virkistysuimala Zimmarissa tiistaina 15.5 klo 9-15!

14.5.2018 14.00

Koululaisille suunnattu elämyksellinen Vesisankarit-tapahtuma järjestetään Virkistysuimala Zimmarissa (Lehmikentäntie 2) tiistaina 15.5 klo 9-15. Tapahtumassa koululaiset harjoittelevat vesillä liikkumisen taitoja toiminnallisesti niin altaassa kuin kuivalla maalla. Päivän aikana paikalle saapuu lähes 300 alakoululaista opettajiensa johdolla.

Tapahtumapäivänä uimahalli täyttyy monipuolisesta ohjelmasta, josta vastaa uimahallin henkilökunnan lisäksi Kempeleen-Oulunsalon Sydänyhdistys ja Oulun Meripelastajat.  Sydänyhdistyksen opastuksella opetellaan tärkeitä ensiaputaitoja, kuten kylkiasentoon kääntämistä. Oulun Meripelastajien johdolla harjoitellaan mökkirannassakin tärkeitä taitoja, kuten apuvälineellä pelastamista ja pelastusliiveillä uintia. Zimmarin henkilökunta organisoi vauhdikkaan vesiviestin, jossa vesitaidot kehittyvät kuin itsestään.

Kevään 2018 aikana järjestetään pääasiassa kaikille avoimia Vesisankarit-uimahallitapahtumia lähes 70 paikkakunnalla. Mukaan mahtuu kuitenkin myös pelkästään koululaisille suunnattuja tapahtumia, kuten tämä Zimmarin tapahtuma. Tapahtumapaikkakunnat löydät Vesisankareiden tapahtumasivulta

Lasten vesitaitojen kehittyminen vaatii yhteistyötä

Tuhansien vesistöjen Suomessa uimataito sekä erilaiset vesillä liikkumis­taidot ovat kansalaistaitoja, jotka jokaisen Suomessa asuvan tulisi osata. Viime kädessä vastuu lasten vesitaidoista on kodeilla, mutta lasten uimaan oppiminen ja uimataidon kehittyminen vaativat yhteistyötä.

Koulujen uimaopetus tavoittaa myös ne lapset, joilla eri syistä ei ole mahdollisuutta käydä vapaa-ajalla uimassa ja oppia uimaan. Uimataitotalkoisiin tarvitaan vanhempia, kuntia, kouluja sekä kolmannen sektorin toimijoita. Vanhemmat ja lapsen lähi­aikuiset tarjoavat lapselle mahdollisuuksia tutustua veteen ja kokea liikkumisen riemua vedessä. Uintiretket lapsen kanssa eri vesiympäristöihin tukevat kouluissa annettavaa uima­opetusta.

”Uimaan oppii ainoastaan vedessä, mutta vesillä liikkumisen tärkeitä taitoja voi harjoitella monipuolisesti ja turvallisesti eri ympäristöissä kaikkina vuodenaikoina. Vesisankarit tapahtumissa opettajille jaettava käsikirja tarjoaa vinkit vesillä liikkumisen taitojen monipuoliseen ja turvalliseen harjoitteluun esimerkiksi koulun pihalla, liikuntasalissa tai luokkahuoneessa”, iloitsee Sari Turunen Koululiikuntaliitosta.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit -hankkeessa innostetaan koululaisia harjoittelemaan monipuolisesti vesillä liikkumisen taitoja eri vuodenaikoina. Järjestämme koululaistapahtumien lisäksi tänä vuonna kaikille avoimia tapahtumia ympäri Suomen. Näihin tapahtumiin ovat kaikki tervetulleita harjoittelemaan vesitaitoja uintilipun hinnalla. Lisätietoa tapahtumista ja materiaaleista: www.vesisankarit.fi.

Lisätietoja Vesisankarit- hankkeesta: Pauliina Kotiranta, Koululiikuntaliitto, pauliina.kotiranta(at)kll.fi tai p. 044-312 1890