Navi
Ajankohtaista / Ylivieskan uimahallissa tehdään alakoululaisista Vesisankareita 7.-9.5!

Ylivieskan uimahallissa tehdään alakoululaisista Vesisankareita 7.-9.5!

6.5.2018 13.00

 

Supersuosittu Vesisankarit-tapahtumakiertue rantautuu Ylivieskan uimahalliin (Närhitie 2) peräti kolmeksi päiväksi 7.-9.5 klo 9.00-14.15.Toiminnallisilla rasteilla alakoululaiset harjoittelevat vesillä liikkumisen taitoja ammattitaitoisten ohjaajien opastuksella. Kolmen tapahtumapäivän aikana tapahtumaan saapuu opettajiensa johdolla yli 400 alakoululaista.

Ylivieskan Vesisankarit-tapahtumaa ovat tekemässä Vieskan Uimarit, Ylivieskan Urheilusukeltajat, Jokilaaksojen Pelastuslaitos, Liikkuva koulu-hanke ja Ylivieskan Liikuntapalvelut.

Tapahtumapäivinä altaat täyttyvät monipuolisesta ohjelmasta. Veden varaan joutunut kaveri opetellaan pelastamaan vedestä erilaisia apuvälineitä hyödyntäen. Uimataidot kehittyvät kuin itsestään vauhdikkaalla taitouintiradalla. Sukelluksen mielenkiintoiseen maailmaan tutustutaan radalla, jossa tehdään erilaisia tehtäviä.  Tapahtuman ainoalla kuivan maan rastilla harjoitellaan tärkeitä ensiaputaitoja, kuten kylkiasentoon kääntämistä.

Vesisankarit -käsikirja kannustaa ilmiölähtöiseen opetukseen

Vesisankarit-tapahtumassa opettajille jaettava Vesisankarit -käsikirja tukee uuden opetussuunnitelman mukaista ilmiöpohjaista opetusta. Käsikirja tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia käsitellä vesiteemaa luokka-asteesta ja oppiaineesta riippumatta. Esimerkkiharjoitusten avulla ja niitä soveltamalla tutustutaan niin veneilyn, ensiaputaitojen kuin vesipelastuksenkin saloihin.

”Uimaan oppii ainoastaan vedessä, mutta vesillä liikkumisen tärkeitä taitoja voi harjoitella monipuolisesti ja turvallisesti eri ympäristöissä kaikkina vuodenaikoina. Käsikirja tarjoaa vinkit vesillä liikkumisen taitojen monipuoliseen ja turvalliseen harjoitteluun esimerkiksi koulun pihalla, liikuntasalissa tai luokkahuoneessa”, iloitsee Sari Turunen Koululiikuntaliitosta.

”Koululaisille suunnattujen Vesisankarit-tapahtumien lisäksi tänä vuonna olemme haastaneet kaikki Suomen uimahallit ja kylpylät toteuttamaan kaikille avoimia Vesisankarit-tapahtumia. Näihin tapahtumiin ovat kaikki vauvasta vaariin tervetulleita harjoittelemaan vesitaitoja. Tällä hetkellä mukana on jo yli 70 uimahallia”, hehkuttaa Koululiikuntaliiton Vesisankarit-tapahtumakoordinaattori Pauliina Kotiranta.

Lisätietoa Vesisankarit-tapahtumista: www.vesisankarit.fi/tapahtumat

Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Koululiikuntaliitto, Sukeltajaliitto, Suomen melonta- ja soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Antti ja Jenny Wihurin rahasto.

Lisätietoja Vesisankarit-hankkeesta ja tapahtumista: Pauliina Kotiranta, pauliina.kotiranta(at)kll.fi tai p. 044-312 1890