Navi
Vanhemmat / Videomateriaali

vesisankarit -videomateriaali

Olemme koonneet tälle sivulle Vesisankarit-videoita, jotka on tarkoitettu Vesisankarit-toiminnan toteutuksen tueksi. Videoista on helppo ottaa vinkkejä ja oppia omaan tekemiseen. 

Alla olevista linkeistä pääset katselemaan videoita suoraan Vesisankareiden omalta youtube-kanavalta. Muista vinkata videoista myös kollegallesi! 

Tätä kaikkea on Vesisankarit! Katso Vesisankarit- hankevideo tästä.

Kuivalla maalla tehtävät harjoitukset

Kuivan maan rasteja voi hyvin harjoitella omassa luokassa tai koulun pihalla:

Yksi tärkeimmistä ensiaputaidoista on tajuttoman henkilän kylkiasentoon kääntäminen. Tämän taidon oppii myös lapsetkin ja taitoa voi harjoitella luokassa. Katso kylkiasento-video tästä.

Liikuntasalissa tai pihalla toteutettava uimarin ketteryysrata kehittää ketteryyttää ja koordinaatiota. Katso uimarin ketteryysrata-video tästä. 

Pelastuviestissä harjoitellaan pelastusvälineen heittoa ja kaverin kantamista. Harjoitus kehittää myös tiimityöskentelyä. Katso pelastusviesti-video tästä.

Koululla on mahdollisuus vuokrata käyttöönsä soutusimulaattoireita, joilla soutamisen perusteita voi hauskalla tavalla harjoitella vaikka koulun salissa. Sisäsoutulaitteiden vuokraamisesta lisätietoja Suomen Melonta- ja Soutuliitosta Kai Lindqvistiltä, p. Katso sisäsoutuvideo tästä.

Sukelluksen maailmaan pääset sukeltajan taukojumpan avulla. Taukojumpan avulla opitaan tärkeimmät sukeltajan käyttämät käsimerkit. Jumppa tauottaa mukavasti oppituntia tai toimii hauskana lämmittelynä liikuntatunnilla. Katso sukeltajan taukojumppa-video tästä. 

Purjehduksessa tärkeät solmut on hyvä osata arkielämässä yleensäkin. Paalusolmun ja merimiessolmua on helppo harjoitella luokassa. Tarvitset vain hyppynarua! Katso solmuvideo tästä. 

Ilmansuunnat ja meriviittat tulevat tutuksi navigointiradalla. Katso navugointira-video tästä.

Vedessä tehtävät harjoitukset

Näistä videoista saat vinkkejä siihen, mitä kaikkea uimahallissa tai luonnonvesissä voi uimisen lisäksi harjoitella.

Mikäli käytössänne on pelastusliivit tämä harjoitus on todellakin toteuttamisen arvoinen. Pelastusliivien pukemisen lisäksi olisi hyvä kokeilla myös niillä uimista. Myös help- ja hudling asennot ovat hyödyllisiä opetella. Katso vedestä pelastautuminen-video tästä.

Vedeen varaan joutuneen kaverin voi pelastaa millä tahansa kelluvalla esineellä, johon saa sidottua narun. Katso vedestä pelastaminen apuvälineellä-video tästä.

Vesitaitavuus radalla annetaan vesielementin toimia opettajana ja tarjota lapsille vauhtia, jännitystä sekä iloa. Vedessä liikkuminen on hauskaa ja samalla oppii huomaamatta tärkeitä taitoja kuten sukeltamista, kellumista ja uimista. Katso vesitaitavuus-video tästä.

Toivotamme mukavia ja opettavaisia Vesisankarit-hetkiä näiden videoiden innoittamana!