Navi
Ajankohtaista / Vesisankarit-tapahtuma Uimahalli Aallottaressa ti 8.5 klo 15-18!

Vesisankarit-tapahtuma Uimahalli Aallottaressa ti 8.5 klo 15-18!

7.5.2018 13.00

Kevään huikea Vesisankarit-tapahtumakiertue saapuu Uimahalli Aallottareen (Nisulantie 5) tiistaina 8.5 klo 15-18. Tule itseksesi tai koko perheen voimin harjoittelemaan vesitaitoja ammattitaitoisten ohjaajien opastuksella, pelkän uintilipun hinnalla. Jokainen osallistuja saa muistoksi Vesisankarit-diplomin.

Nyt kannattaa ehdottomasti saapua harjoittelemaan ja kertaamaan tärkeitä vesitaitoja, joista on varmasti hyötyä tuhansien järvien maassamme. Päijänne ja Muuratjärvi sekä Muuramen kunnan ylläpitämät lukuisat uimarannat tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden liikkua veden äärellä.

”Tämä on mahtava tilaisuus tarjota asiakkaillemme hieman erilaista ohjelmaa ja samalla edistää eri-ikäisten ihmisten vesitaitoja. Toivottavasti väkeä saapuu tapahtumaan sankoin joukoin”, iloitsee Uimahalli Aallottaren esimies Riikka Uurtio.

Uimahallien altaat täyttyvät tapahtumapäivänä monipuolisesta ohjelmasta, josta vastaavat Muuramen liikuntapalvelut ja SPR Muuramen osasto. Takuuvarmaa kesän hittilajia, suppailua, kokeillaan uimahallin turvallisissa olosuhteissa. Tärkeitä hengenpelastustaitoja, kuten syvyyspelastusta ja uhrin kuljetusta opetellaan myös. Pelastusliiveillä uintia ja niillä pelastautumista harjoitellaan vakuutusyhtiö Fennian tapahtumakäyttöön lahjoittamilla liiveillä.  SPR Muuramen osasto perehdyttää elvytyksen tekniikkaan elvytysnuken avulla.

Vesitaidot kansalaistaidoiksi Vesisankareiden innostamana!

Koululaisille suunnattuja, elämyksellisiä Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty syksystä 2015 lähtien. Vuonna 2018 kaikilla on mahdollisuus päästä osaksi ainutlaatuista elämystä, kun Vesisankarit haastavat kaikki Suomen uimahallit ja kylpylät järjestämään avoimen Vesisankarit-tapahtuman.

Tapahtumissa harjoitellaan monipuolisesti vesillä liikkumisen taitoja ja niihin ovat tervetulleita kaikki vauvasta vaariin. "Tapahtumatiedot löytyvät Vesisankareiden nettisivulta. Tällä hetkellä jo yli 70 uimahallia ja kylpylää on mukana", hehkuttaa Koululiikuntaliiton Vesisankarit-tapahtumakoordinaattori Pauliina Kotiranta.

”Uimaan oppii ainoastaan vedessä. Vesisankarit-tapahtumat tarjoavat tilaisuuden tutustua eri vesitaitoihin ja kokea liikkumisen riemua yhdessä. Rastien ammattitaitoisilta ohjaajilta saat vinkkejä vesitaitojen harjoitteluun lapsen kanssa”, sanoo Sari Turunen Koululiikuntaliitosta.

Vesisankareita ovat tekemässä: Koululiikuntaliitto, Sukeltajaliitto, Suomen melonta- ja soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoja Muuramen Vesisankarit-tapahtumasta: Riikka Uurtio, Uimahallin esimies, riikka.uurtio@muurame.fi  tai p. 040 559 2763, 014 659 673


Lisätietoja Vesisankarit-hankkeesta ja tapahtumista: Pauliina Kotiranta, pauliina.kotiranta(at)kll.fi tai p. 044-312 1890