Navi
Ajankohtaista / Sodankylän uimahallissa harjoitellaan vesitaitoja 10.3 klo 14-17!

Sodankylän uimahallissa harjoitellaan vesitaitoja 10.3 klo 14-17!

9.3.2018 11.00

Sodankylän uimahallissa (Siilastie 20) järjestetään kaikille avoin Vesisankarit-tapahtuman lauantaina 10.3 klo 14-17. Tule koko perheen voimin nauttimaan vesillä liikkumisen riemusta ja oppimaan yhdessä vesitaitoja. Osallistujat saavat lähtiessään muistoksi Vesisankarit-diplomin.

Tapahtumasta vastaa Sodankylän kaupungin liikuntapalvelut ja 4H-yhdistys. ”Haluamme tapahtuman avulla edistää kuntalaistemme vesitaitoja. Toivottavasti kävijöitä saapuu lauantaina sankoin joukoin”, iloitsee tapahtumavastaavat Arja Nieminen ja Juulia Paulamäki.

Rastipisteiden ohjelmassa on monipuolisesti erilaisia vesillä liikkumisen harjoitteita. Sukelluksen maailmaan tutustutaan maskia ja snorkkelia hyödyntämällä. Veden varaan joutunutta kaveria harjoitellaan pelastamaan erilaisilla apuvälineillä. Vesitaidot kehittyvät kuin itsestään hauskalla vesitaitoradalla. Lisäksi pelastusliiveillä uintia harjoitellaan vakuutusyhtiö Fennian tapahtumakäyttöön lahjoittamilla pelastusliiveillä.

Vesitaidot kansalaistaidoiksi Vesisankareiden innostamana!

Koululaisille suunnattuja, elämyksellisiä Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty syksystä 2015 lähtien. Vuonna 2018 kaikilla on mahdollisuus päästä osaksi ainutlaatuista elämystä, kun Vesisankarit ovat haastaneet kaikki Suomen uimahallit ja kylpylät järjestämään avoimen Vesisankarit-tapahtuman.

Tapahtumissa harjoitellaan monipuolisesti vesillä liikkumisen taitoja ja niihin ovat tervetulleita kaikki vauvasta vaariin. "Tapahtumatiedot löytyvät Vesisankareiden nettisivulta. Tällä hetkellä jo yli 70 uimahallia ja kylpylää on mukana", hehkuttaa Koululiikuntaliiton Vesisankarit-tapahtumakoordinaattori Pauliina Kotiranta.

”Uimaan oppii ainoastaan vedessä. Vesisankarit-tapahtumat tarjoavat tilaisuuden tutustua eri vesitaitoihin ja kokea liikkumisen riemua yhdessä. Rastien ammattitaitoisilta ohjaajilta saat vinkkejä vesitaitojen harjoitteluun lapsen kanssa”, sanoo Sari Turunen Koululiikuntaliitosta.

Vesisankareita ovat tekemässä: Koululiikuntaliitto, Sukeltajaliitto, Suomen melonta- ja soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Vesisankarit logot: http://www.vesisankarit.fi/media

Lisätietoja Sodankylän Vesisankarit-tapahtumasta: Arja Nieminen, vapaa-aikapäällikkö, arja.nieminen@sodankyla.fi tai p. 0400-721 029

Lisätietoja Vesisankarit-hankkeesta ja tapahtumista: Pauliina Kotiranta, pauliina.kotiranta(at)kll.fi tai p. 044-312 1890