Navi
Ajankohtaista / Koko perheen maksuton Vesisankarit-tapahtuma Tuusulan uimahallissa 10.3 klo 12-16!

Koko perheen maksuton Vesisankarit-tapahtuma Tuusulan uimahallissa 10.3 klo 12-16!

9.3.2018 9.00

Tuusulan uimahalli (Rykmentintie 1) järjestää kaikille avoimen Vesisankarit-tapahtuman lauantaina 10.3 klo 12-16. Uimahallille on tapahtuman ajan maksuton sisäänpääsy. Tule koko perheen voimin nauttimaan vesillä liikkumisen riemusta ja oppimaan yhdessä vesitaitoja. Osallistujat saavat lähtiessään muistoksi Vesisankarit-diplomin.

Tapahtumasta vastaa Tuusulan kaupungin liikuntapalvelut. ”Haluamme tapahtuman avulla edistää kuntalaistemme vesitaitoja. Toivottavasti kävijöitä saapuu lauantaina sankoin joukoin”, iloitsee tapahtumavastaava Pasi-Jussi Hyytinen Tuusulan uimahallilta.

Rastipisteiden ohjelmassa on monipuolisesti erilaisia vesillä liikkumisen harjoitteita. Terapia-altaassa, Keski-Uudenmaan Sukeltajien kanssa, opetellaan vedestä pelastamista erilaisten heittovälineiden avulla. Lisäksi pelastusliiveillä uintia harjoitellaan vakuutusyhtiö Fennian tapahtumakäyttöön lahjoittamilla pelastusliiveillä.

Tuusulanjärven Purjehtijoiden tarjoavat jännittävän jollaelämyksen, sillä pisteellä kokeillaan jollan kaatamista. Saatko käännettyä jollan takaisin oikein päin ja nousemaan takaisin sen kyytiin? Tuusulan Uimaseuran johdolla tehdään kuntoaltaassa eritasoisille uimareille sopivia uinti- ja vesitaitotehtäviä. Voit kokeilla myös uintikuntoasi Cooperin-testillä.

Perheen pienimmille ja kaikille lapsenmielisille löytyy opetusaltaasta leikkivälineitä, jotka ovat vapaassa käytössä koko tapahtuman ajan.

Vesitaidot kansalaistaidoiksi Vesisankareiden innostamana!

Koululaisille suunnattuja, elämyksellisiä Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty syksystä 2015 lähtien. Vuonna 2018 kaikilla on mahdollisuus päästä osaksi ainutlaatuista elämystä, kun Vesisankarit ovat haastaneet kaikki Suomen uimahallit ja kylpylät järjestämään avoimen Vesisankarit-tapahtuman.

Tapahtumissa harjoitellaan monipuolisesti vesillä liikkumisen taitoja ja niihin ovat tervetulleita kaikki vauvasta vaariin. "Tapahtumatiedot löytyvät Vesisankareiden nettisivulta. Tällä hetkellä jo yli 70 uimahallia ja kylpylää on mukana", hehkuttaa Koululiikuntaliiton Vesisankarit-tapahtumakoordinaattori Pauliina Kotiranta.

”Uimaan oppii ainoastaan vedessä. Vesisankarit-tapahtumat tarjoavat tilaisuuden tutustua eri vesitaitoihin ja kokea liikkumisen riemua yhdessä. Rastien ammattitaitoisilta ohjaajilta saat vinkkejä vesitaitojen harjoitteluun lapsen kanssa”, sanoo Sari Turunen Koululiikuntaliitosta.

Vesisankareita ovat tekemässä: Koululiikuntaliitto, Sukeltajaliitto, Suomen melonta- ja soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Vesisankarit logot: http://www.vesisankarit.fi/media

Lisätietoja Vesisankarit-hankkeesta ja tapahtumista: Pauliina Kotiranta, pauliina.kotiranta(at)kll.fi tai p. 044-312 1890