Navi
Ajankohtaista / Vesisankarit valtaavat Linnoituksen uimahallin loppuviikosta!

Vesisankarit valtaavat Linnoituksen uimahallin loppuviikosta!

8.3.2018 10.00

Vesisankarit saapuvat Linnoituksen uimahallille (Puistokatu 1) tällä viikolla! Perjantaina 9.3 järjestetään jo perinteeksi muodostunut koululaisten Vesisankarit-tapahtuma klo 9-12. Uimahallille saapuu lähes 200 ennakkoilmoittautunutta 3.-6 luokkalaista opettajiensa johdolla harjoittelemaan vesillä liikkumisen taitoja.

Lauantaina 10.3 klo 10-14 tapahtuma on avoinna kaikille uimahallikävijöille. Silloin Vesisankarit-toiminnasta pääsevät nauttimaan niin aikuiset kuin lapsetkin pelkän uintilipun hinnalla. Osallistujat saavat lähtiessään muistoksi Vesisankarit-diplomin.

Tapahtumasta vastaa Haminan kaupungin liikuntapalvelut ”Haluamme tapahtumien avulla edistää kuntalaistemme vesitaitoja. Toivottavasti kävijöitä saapuu lauantaina sankoin joukoin”, iloitsee tapahtumavastaava Pyry Liikkanen.

Rastipisteiden ohjelmassa on molempina päivinä monipuolisesti erilaisia vesillä liikkumisen harjoitteita. Haminan Latu tarjoaa ainutlaatuisen melontaelämyksen tuomalla testiin kajakkeja. Haminan liikuntapalvelut tutustuttavat sukelluksen maailmaan. Lisäksi pelastusliiveillä uintia harjoitellaan vakuutusyhtiö Fennian tapahtumakäyttöön lahjoittamilla pelastusliiveillä. SPR Haminan osaston rastilla harjoitellaan tärkeitä ensiaputaitoja.

Vesitaidot kansalaistaidoiksi Vesisankareiden innostamana!

Koululaisille suunnattuja, elämyksellisiä Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty syksystä 2015 lähtien ja Haminassakin tapahtuma järjestetään jo toista kertaa.  Vuonna 2018 kaikilla on mahdollisuus päästä osaksi ainutlaatuista elämystä, kun Vesisankarit ovat haastaneet kaikki Suomen uimahallit ja kylpylät järjestämään avoimen Vesisankarit-tapahtuman.

Tapahtumissa harjoitellaan monipuolisesti vesillä liikkumisen taitoja ja niihin ovat tervetulleita kaikki vauvasta vaariin. "Tapahtumatiedot löytyvät Vesisankareiden nettisivulta. Tällä hetkellä jo yli 70 uimahallia ja kylpylää on mukana", hehkuttaa Koululiikuntaliiton Vesisankarit-tapahtumakoordinaattori Pauliina Kotiranta.

”Uimaan oppii ainoastaan vedessä. Vesisankarit-tapahtumat tarjoavat tilaisuuden tutustua eri vesitaitoihin ja kokea liikkumisen riemua yhdessä. Rastien ammattitaitoisilta ohjaajilta saat vinkkejä vesitaitojen harjoitteluun lapsen kanssa”, sanoo Sari Turunen Koululiikuntaliitosta.

Vesisankareita ovat tekemässä: Koululiikuntaliitto, Sukeltajaliitto, Suomen melonta- ja soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Vesisankarit logot: http://www.vesisankarit.fi/media

Lisätietoja Haminan Vesisankarit-tapahtumasta: Pyry Liikkanen, Liikuntaneuvoja, Haminan Kaupunki, pyry.liikkanen(at)hamina.fi tai p.040 199 1779

Lisätietoja Vesisankarit-hankkeesta ja tapahtumista: Pauliina Kotiranta, pauliina.kotiranta(at)kll.fi tai p. 044-312 1890