Navi
Ajankohtaista / Vesisankarit saapuvat Kunnonpaikan kylpylään pe 2.3 10-13!

Vesisankarit saapuvat Kunnonpaikan kylpylään pe 2.3 10-13!

1.3.2018 10.00

Kunnonpaikan kylpylässä (Jokiharjuntie 3) järjestetään vesitaitoja kehittävä, elämyksellinen Vesisankarit-tapahtuma perjantaina 2.3 klo 10-13! Tule koko perheen voimin harjoittelemaan vesitaitoja ammattitaitoisten ohjaajien opastuksella, pelkän uintilipun hinnalla. Jokainen osallistuja saa muistoksi Vesisankarit-diplomin.

”Vesisankarit-tapahtuma on mahtava tapa olla mukana edistämässä kävijöidemme vesitaitoja. Me toimijat odotamme tapahtumaa jo innolla. Toivotamme kaikki tervetulleeksi kokemaan vesillä liikkumisen riemua”, hehkuttaa Vesisankarit-tapahtumasta vastaava Antti Siponen Kunnonpaikasta.

Tapahtumassa on monipuolista ohjelmaa niin altaissa kuin kuivalla maalla. Viihdealtaalla Kuopion Uimaseura opastaa erilaisia tekniikoita ja vedessä liikkumisen tapoja. Isossa altaassa Kunnonpaikan väen johdolla harjoitellaan pelastusliiveillä uintia ja kaverin pelastamista vedestä erilaisia välineitä käyttäen. Kuopion Pursiseura tutustuttaa turvallisen veneilyn maailmaan Virtasalmi-kabinetissa. Lainesalissa Kuopion Järvipelastajilta saat tärkeitä neuvoja vesipelastuksen ammattilaisilta, mm. pelastusliiveihin liittyen.

Vesitaidot kansalaistaidoiksi Vesisankareiden innostamana!

Koululaisille suunnattuja, elämyksellisiä Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty syksystä 2015 lähtien. Vuonna 2018 kaikilla on mahdollisuus päästä osaksi ainutlaatuista elämystä, kun Vesisankarit haastavat kaikki Suomen uimahallit ja kylpylät järjestämään avoimen Vesisankarit-tapahtuman.

Tapahtumissa harjoitellaan monipuolisesti vesillä liikkumisen taitoja ja niihin ovat tervetulleita kaikki vauvasta vaariin. "Tapahtumatiedot löytyvät Vesisankareiden nettisivulta. Tällä hetkellä jo lähes 70 uimahallia ja kylpylää on mukana", hehkuttaa Koululiikuntaliiton Vesisankarit-tapahtumakoordinaattori Pauliina Kotiranta.

”Uimaan oppii ainoastaan vedessä. Vesisankarit-tapahtumat tarjoavat tilaisuuden tutustua eri vesitaitoihin ja kokea liikkumisen riemua yhdessä. Rastien ammattitaitoisilta ohjaajilta saat vinkkejä vesitaitojen harjoitteluun lapsen kanssa”, sanoo Sari Turunen Koululiikuntaliitosta.

Vesisankareita ovat tekemässä: Koululiikuntaliitto, Sukeltajaliitto, Suomen melonta- ja soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoja Kunnonpaikan Vesisankarit-tapahtumasta: Antti Siponen, antti.siponen(at)kunnonpaikka.com tai p. 044-739 2962.

 Lisätietoja Vesisankarit-hankkeesta ja tapahtumista: Pauliina Kotiranta, pauliina.kotiranta(at)kll.fi tai p. 044-312 1890.