Navi
Ajankohtaista / Kiannon Kuohuissa tehdään Vesisankareita la 17.2!

Kiannon Kuohuissa tehdään Vesisankareita la 17.2!

13.2.2018 11.00

Vesisankarit saapuvat Suomussalmelle, Kiannon Kuohut Virkistyskylpylään (Jalonkatu 1) lauantaina 17.2. klo 12–19:30. Vesisankarit-tapahtumassa harjoitellaan vesillä liikkumisen taitoja hauskoilla, toiminnallisilla rasteilla ammattitaitoisten ohjaajien opastuksella. Niin aikuiset kuin lapset ovat tervetulleita tapahtumaan nauttimaan yhdessä vesillä liikkumisen ilosta pelkän uintilipun hinnalla. Osallistujat saavat lähtiessään muistoksi Vesisankarit-diplomin.

Rastipisteiden ohjelmassa on monipuolisesti erilaisia vesillä liikkumisen harjoitteita. Suomussalmen Rastin uimajaoston johdolla suoritetaan innostavia ja vesitaitavuutta kehittäviä uinti- ja sukellustehtäviä klo 13–15. Suomussalmen liikuntapalvelut opettavat vuorostaan vedestä pelastamista klo 15–17. Päivän aikana harjoitellaan myös pelastusliiveillä uintia ja niillä pelastautumista. Suomussalmen Samoojat tarjoavat ainutlaatuisen melontaelämyksen altaassa klo 18–19.30.

”Vesisankarit-tapahtuma on mahtava tapa edistää kuntalaisten vesitaitoja. Tapahtumaa ovat kunnan liikuntapalveluiden lisäksi tekemässä Suomussalmen Rastin uintijaosto sekä Suomussalmen Samoojat. Odotamme innolla tapahtumaa”, iloitsee tapahtuman järjestelyistä vastaava Pirjo Neuvonen Suomussalmen liikuntapalveluista.

Kuntouintiin on mahdollisuus tapahtumapäivänä klo 12–13 ja klo 17–18.

Vesitaidot kansalaistaidoiksi Vesisankareiden innostamana!

Koululaisille suunnattuja, elämyksellisiä Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty syksystä 2015 lähtien. Vuonna 2018 kaikilla on mahdollisuus päästä osaksi ainutlaatuista elämystä, kun Vesisankarit haastavat kaikki Suomen uimahallit ja kylpylät järjestämään avoimen Vesisankarit-tapahtuman.

Tapahtumissa harjoitellaan monipuolisesti vesillä liikkumisen taitoja ja niihin ovat tervetulleita kaikki vauvasta vaariin. "Tapahtumatiedot löytyvät Vesisankareiden nettisivulta. Tällä hetkellä jo lähes 70 uimahallia ja kylpylää on mukana", hehkuttaa Koululiikuntaliiton Vesisankarit-tapahtumakoordinaattori Pauliina Kotiranta.

”Uimaan oppii ainoastaan vedessä. Vesisankarit-tapahtumat tarjoavat tilaisuuden tutustua eri vesitaitoihin ja kokea liikkumisen riemua yhdessä. Rastien ammattitaitoisilta ohjaajilta saat vinkkejä vesitaitojen harjoitteluun lapsen kanssa”, sanoo Sari Turunen Koululiikuntaliitosta.

Vesisankareita ovat tekemässä: Koululiikuntaliitto, Sukeltajaliitto, Suomen melonta- ja soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoja Suomussalmen Vesisankarit-tapahtumasta: Pirjo Neuvonen, liikuntasihteeri, pirjo.neuvonen(at)suomussalmi.fi tai p. 044-585 9700

Lisätietoja Vesisankarit-hankkeesta ja tapahtumista: Pauliina Kotiranta, pauliina.kotiranta(at)kll.fi tai p. 044-312 1890