Navi
Ajankohtaista / Koko perheen Vesisankarit-tapahtuma Taivalkosken uimahallissa su 4.2 klo 12-16!

Koko perheen Vesisankarit-tapahtuma Taivalkosken uimahallissa su 4.2 klo 12-16!

2.2.2018 14.00

Vesisankarit saapuvat Taivalkosken uimahalliin sunnuntaina 4.2 klo 12-16. Tapahtumassa harjoitellaan vesillä liikkumisen taitoja hauskoilla, toiminnallisilla rasteilla ammattitaitoisten ohjaajien opastuksella. Tapahtumaan ovat niin aikuiset kuin lapsetkin tervetulleita pelkän uintilipun hinnalla nauttimaan yhdessä vesillä liikkumisen ilosta. Osallistujat saavat lähtiessään muistoksi Vesisankarit-diplomin.

Tapahtumasta vastaa Taivalkosken liikuntapalveluiden ohjaajat. ”Haluamme tapahtuman avulla edistää kuntalaisten vesitaitoja. Toivottavasti kävijöitä saapuu sankoin joukoin”, iloitsee tapahtumavastaava Rosa Törmänen Taivalkosken liikuntapalveluista.

Rastipisteiden ohjelmassa on monipuolisesti erilaisia vesillä liikkumisen harjoitteita. Pelastusliiveillä uintia harjoitellaan vakuutusyhtiö Fennian tapahtumakäyttöön lahjoittamilla pelastusliiveillä. Sukelluksen maailmaan tutustutaan suorittamalla sukellusaiheisia tehtäviä maskin ja snorkkelin avulla. Vesitaitavuus kehittyy kuin itsestään hauskalla uintiradalla.

Vesitaidot kansalaistaidoiksi Vesisankareiden innostamana!

Koululaisille suunnattuja, elämyksellisiä Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty syksystä 2015 lähtien. Vuonna 2018 kaikilla on mahdollisuus päästä osaksi ainutlaatuista elämystä, kun Vesisankarit haastavat kaikki Suomen uimahallit ja kylpylät järjestämään avoimen Vesisankarit-tapahtuman.

Tapahtumissa harjoitellaan monipuolisesti vesillä liikkumisen taitoja ja niihin ovat tervetulleita kaikki vauvasta vaariin. "Tapahtumatiedot löytyvät Vesisankareiden nettisivulta. Tällä hetkellä jo yli 60 uimahallia ja kylpylää on mukana", hehkuttaa Koululiikuntaliiton Vesisankarit-tapahtumakoordinaattori Pauliina Kotiranta.

”Uimaan oppii ainoastaan vedessä. Vesisankarit-tapahtumat tarjoavat tilaisuuden tutustua eri vesitaitoihin ja kokea liikkumisen riemua yhdessä. Rastien ammattitaitoisilta ohjaajilta saat vinkkejä vesitaitojen harjoitteluun lapsen kanssa”, sanoo Sari Turunen Koululiikuntaliitosta.

Vesisankareita ovat tekemässä: Koululiikuntaliitto, Sukeltajaliitto, Suomen melonta- ja soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Lisätietoja Taivalkosken Vesisankarit-tapahtumasta: Rosa Törmänen, rosa.tormanen@taivalkoski.fi tai p. 0400-284385

Lisätietoja Vesisankarit-hankkeesta ja tapahtumista: Pauliina Kotiranta, pauliina.kotiranta(at)kll.fi tai p. 044-312 1890