Navi
Ajankohtaista / Kevään tapahtumakiertueella yli 5000 osallistujaa!

Kevään tapahtumakiertueella yli 5000 osallistujaa!

22.6.2017 10.00

Vesisankarit-kiertue on kevään 2017 osalta päättynyt. Tapahtumia järjestettiin yhteensä 18 ja niihin osallistui huimat 5040 koululaista. Lisäksi Vesisankarit olivat mukana Venemessuilla, GoExpo-messuilla sekä liikuntaleirillä Laajasalossa.

Keväällä perinteiset koululaistapahtumat jatkoivat suosiotaan. Uutuutena tulivat kaikille avoimet uimahallitapahtumat, jotka järjestettiin Järvenpäässä ja Riihimäellä. Tapahtumissa harjoiteltiin monipuolisesti vesitaitoja niin altaassa kuin kuivallakin maalla. Tapahtumien sisällöistä vastasivat paikalliset vesiseurat, joita oli mukana monipuolinen kattaus. Hankkeessa mukana olevien seurojen lisäksi tapahtumissa toimintaa järjestivät myös monet muut tahot, kuten pelastuslaitos, kaupungin liikuntatoimi, oppilaitokset, partiolaiset ja yleisurheiluseurat.

Opettajat ovat antaneet paljon positiivista palautetta. Tapahtumia on kehuttu monipuolisiksi ja hyödyllisiksi ja niille toivotaan jatkoa. Muutamilla paikkakunnilla Vesisankareista onkin muodostunut jokavuotinen perinne.  ”Tapahtumat eivät olisi mahdollisia ilman innostuneita paikallisvastaavia. On ollut ilo tehdä yhteistyötä heistä jokaisen kanssa. Unohtamatta tietenkään lukuisia vapaaehtoisia toimijoita” kiittelee Vesisankarit-tapahtumakoordinaattori Pauliina Kotiranta.

Löydät jokaisesta tapahtumasta koosteen kuvineen Vesisankareiden kevään tapahtumasivulta.  Paikallinen media oli suurimmalla osalla paikkakunnista aktiivisesti mukana seuraamassa Vesisankarit-tapahtumaa. Koosteista löytyvät myös linkit paikallisten medioiden tekemiin juttuihin.

Vesisankarit palaavat jälleen ensi syksynä. Varmistuneet paikkakunnat löydät tapahtumasivulta. Tulevia tapahtumia odotellessa voit harjoitella vesitaitoja Vesisankarit-käsikirjan ja videomateriaalin avulla! 

Vesisankareita ovat tekemässä: Koululiikuntaliitto, Sukeltajaliitto, Suomen melonta- ja soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto.  Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö